Recruitment

NCP Recruitment is specialist in recruitment van personeel op mbo- hbo- en wo-niveau voor het MKB.

Het doel is de opdrachtgever ontzorgen bij het invullen van vacatures en het werven van nieuw personeel. NCP recruitment hanteert een brede wervingsstrategie. Elke opdrachtgever is uniek en de werkwijze voor werving stemt NCP daarop af. In samenwerking met de opdrachtgever wordt de werkwijze vastgesteld. Daarom is een persoonlijke intake bij opdrachtgever belangrijk. De inzet van verschillende instrumenten en technieken is mogelijk.

NCP heeft als bureau opdrachtgevers in Rotterdam, Amsterdam, Zwolle, Utrecht, Leeuwarden en van Groningen tot Tilburg.

Recruitment / Werving en Selectie

Recruitment en werving & selectie zijn termen die men vaak gebruikt om het proces van het zoeken en selecteren van nieuw personeel aan te duiden. Hoewel deze termen in het dagelijks taalgebruik vaak door elkaar worden gebruikt, is er wel degelijk een verschil. De aanpak van NCP betreft meestal een combinatie van onderstaande methodes.

Werving en selectie

Werving en Selectie is het proces van het werven van kandidaten via vacatureteksten. Deze worden op verschillende jobboards geplaatst en soms wordt een bestand met eigen kandidaten aangeschreven. Deze vorm van werving is vooral passief. Afhankelijk van de marktomstandigheden is deze vorm meer of minder effectief om kandidaten te werven. Het selectie-onderdeel betreft het selecteren van kandidaten op basis van hun cv, motivatie en een persoonlijk interview met de kandidaat. Dit gebeurt in overleg en samenwerking met de opdrachtgever. Neem ook een kijkje bij de recente vacatures.

Recruitment

Het proces van recruitment is een pro-actief proces. De werving van kandidaten is op een andere wijze vormgegeven dan bij werving en selectie. Kandidaten worden benaderd op basis van geschiktheid. Recruitment is het gerichte zoeken naar een kandidaat met behulp van data en specifieke zoekmachines. In veel gevallen werkt een kandidaat elders, en is deze latent werkzoekend. Deze methode is veelal bekend, doordat mensen worden benaderd via sociale netwerksites zoals LinkedIn. Recruitment is het gerichte zoeken binnen het eigen netwerk. NCP benadert kandidaten, die op deze wijze worden geworven, voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Aan deze werkwijze ligt ten grondslag onze overtuiging dat een kandidaat niet enkel op basis van een CV moet worden beoordeeld. Kandidaten worden vervolgens persoonlijk voorgesteld bij de opdrachtgever.

Inhouse recruitment is in bepaalde gevallen mogelijk. In samenwerking met een van onze recruiters wordt gesearched naar kandidaten bij de opdrachtgever. Dit betreft meestal het werven van kandidaten via jobboards.

Headhunting HR

Headhunting voor HR functies is een specialisme van NCP. Sinds 1974 is NCP actief op het gebied van HRM. NCP beschikt over een uitgebreid netwerk binnen de HR branche. Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe HR manager, HR business partner of HR adviseur dan is het belangrijk dat deze bij de organisatie past. NCP HRM onderscheidt zich door een persoonlijke aanpak. Vanuit onze HR expertise en netwerk matcht NCP kandidaat en opdrachtgever met elkaar.

Kennismaken met NCP Recruitment

NCP Recruitment maakt graag kennis, bij voorkeur op locatie van de opdrachtgever. De recruiter komt vrijblijvend langs om kennis te maken, om het bedrijf goed te leren kennen. In het vervolgtraject zetten wij in op samenwerking, met als doel vanuit partnership ontzorgen bij vacatures met passie, plezier en zingeving. Neem gerust contact op met NCP Recruitment om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Zie ook