2020

Geplaatst op door in de categorie Blog

Begin 2020 was er nog niet zoveel aan de hand. Ik was gewoon in loondienst, had erg leuk contact met werkgever, collega’s, klanten en kandidaten en ontving elke maand keurig op tijd mijn loon. Corona was nog een gekke vleermuisziekte uit China en de recruitment opdrachten liepen lekker.

Begin Maart 2020 werd die gekke vleermuisziekte, nu Covid19 of Corona in één keer iets heel serieus en tot op de dag van vandaag hebben we het bijna nergens anders meer over. We gingen in een eerste Lockdown en ik zag dat alle klanten door vooral onzekerheid wat de markt ging doen alle vacatures bevroren. Wat ik op dat moment ook goed begreep. We gingen een onzekere periode in waarvan niemand wist wat het ons ging brengen.

Na ongeveer 10 weken thuis te hebben gewerkt kreeg ik een telefoontje van mijn werkgever dat hij NCP Recruitment wilde verkopen en dat er ook al interesse was getoond door een partij die mij ook wel wilde overnemen. In eerste instantie dit bericht even goed laten inwerken, maar ook al vrij snel aangegeven dat ik ook wel interesse had NCP Recruitment te kopen. Dat vond mijn werkgever fantastisch en we zijn het traject ingegaan.

Vervolgens veel gesprekken gevoerd met accountant, werkgever, vrienden, familie die mij adviseerden om zo voor mezelf de juiste beslissing te nemen. Vrij snel was ik er met mijn vriendin uit dat we de kans moesten grijpen. Al jarenlang heb ik de wens gehad om ooit wat voor mezelf te gaan doen en nu was de kans er. Velen van mijn vrienden en bekenden vroegen zich wel af waarom ik juist nu midden in crisis tij deze stap ging maken. Ik ben er van overtuigd als je het nu red, dan red je het straks helemaal.

Nu een half jaar verder heb ik nog geen moment spijt. Ik heb een fantastisch kantoor in Zwolle. Inmiddels weer erg leuke samenwerkingen met zowel bestaande als nieuwe klanten, een nieuwe website waar ik erg trots op ben, veel nieuwe mensen leren kennen en aangesloten bij verschillende netwerk clubs.

Voor 2021 heb ik een aantal doelen opgeschreven en gekeken waarin ik mezelf kan blijven ontwikkelen en onderscheiden. Als je nu leest dat een trend binnen recruitment “strength based recruitment” is dan liep ik mijn tijd al voor. Ik wil blijven selecteren op de persoon en kijken waar de passie en individuele sterke punten van de kandidaat ligt. Ook ga ik alleen nog samenwerkingen aan waar ik oprecht een meerwaarde kan zijn en dat ik niet één van de bureaus ben. En waar ik een wederzijdse klik ervaar.

Dus kort samenvattend. 2020 was een bewogen jaar maar voor mij persoonlijk niet een heel gek jaar. Het positieve wat ik aan Corona heb over gehouden is een eigen zaak. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Ben je nu geïnteresseerd geraakt door deze blog en wil je een keer kennis maken met NCP Recruitment. Neem gerust contact met me op!

Terug naar het overzicht