Schaf het Curriculum Vitae maar af!

Geplaatst op door in de categorie Blog

Hier sta ik steeds meer achter. Afgelopen jaren heb ik namelijk gemerkt dat het veel interessanter is om een match maken via een persoonlijk gesprek. Ten eerste leer je mensen beter kennen. En ten tweede kom je er dan pas achter wat iemands passie is, wat de drijfveren zijn en waar hij of zij gelukkig van wordt.

Toen ik in juli NCP recruitment overnam, heb ik hier ook goed over nagedacht. Hoe kan ik er voor zorgen dat niet alleen ik, maar ook mijn klanten meer naar de persoon gaan kijken. Niet toch weer terugvallen op het cv van een kandidaat en daar hun conclusies uit trekken. Natuurlijk zijn bepaalde eisen in een functie van groot belang. Maar dit filter ik al in het pro-actief zoeken naar de juiste kandidaat. Ik kijk in de voorselectie wel of ze voldoen aan opleiding, certificering en juiste werkervaring. Deze zaken staan over het algemeen ook op het LinkedIn profiel van een kandidaat. Ik heb mezelf voorgenomen om hier bij klanten nog meer de nadruk op te leggen. Ik vind het belangrijk zowel klant als kandidaat goed te leren kennen.

Verder heb ik op de site van NCP recruitment een platform laten maken waar kandidaten zich middels een videoboodschap kunnen voorstellen. Zo krijgen kandidaten direct de mogelijkheid om zich persoonlijk voor te stellen. Hiermee wordt de kans om afgewezen te worden op het cv kleiner, want zeg eerlijk… Hoe leuk is het om een potentiële werknemer op beeld te zien, in plaats van te kijken naar een Curriculum Vitae waar iedereen zo goed mogelijk omschrijft wie hij of zij is en wat voor werkervaring ze hebben.

NCP gelooft dat we best het Curriculum Vitae kunnen afschaffen. Dit omdat het cv niks zegt over de persoon zelf. Een typefout betekent niet dat een kandidaat slordig is. Per ongeluk twee lettertypes gebruiken zegt niets over de kwaliteiten van de kandidaat. Laat mij een eerste selectie maken via LinkedIn en ga vervolgens het gesprek aan om te kijken of het de juiste kandidaat is.

Ben jij de kandidaat die op zoek is naar een baan en die de ervaring heeft te worden afgewezen op hun CV neem dan gerust contact op met NCP recruitment via het contactformulier. NCP biedt een afgesloten platform aan waar je de kans krijgt je voor te stellen via videoboodschap.

Ik ben erg benieuwd naar jullie reactie na het lezen van de blog. Ben je het ermee eens of oneens? Laat het me weten via info@ncprecruitment.nl of bel/app me op: 0630889968

Tot volgende maand!

Terug naar het overzicht